ביטוח חיים למשכנתא – קניתם דירה? ובכן, זה בוודאי הזמן לומר – התחדשו! משכתם כנראה את כמות המזומנים המרבית הניתנת, בעוד שיתרת הסכום הנדרש לרכישה תוכלו לקבל מחברות הביטוח או מהבנק שהעניק את המשכנתא.
לצורך קבלת הלוואת המשכנתא, כנראה תידרשו להעביר לבנק ביטחונות, לרבות פוליסת ביטוח חיים למשכנתא שבה ביטוח מבנה וביטוח חיים.
במידה שרכשתם דירת יד שנייה שאינה מקבלן, הבנק ידרוש בדיקתו של שמאי, כאשר סכום ביטוח המבנה יותאם לכל הנחיות השמאי.
במקרה של רכישת דירה מקבלן, ידרוש הבנק חוזה רכישה; במקרים קיצוניים בלבד תידרש גם כאן בדיקת שמאי.
סכומי ביטוח יותאמו ליתרת ההלוואה שניתנה. סכומי הפרמיה ישתנו על-פי גיל המבוטח בזמן רכישת הביטוח, מצב גופני, מעשנים או לא.
סכומי ביטוח חיים אמורים לרדת במותאם ליתרת חוב המשכנתא.
גורמים העוסקים בתחום של ביטוח חיים לצורך המשכנתא
ביטוח חיים ניתן לרכוש מגורמים שונים העוסקים בתחום. חלק מהם מפיקים פוליסת ביטוח אחידה למבנה ולחיים, בעוד שאחרים מפיקים תכניות ביטוח נפרדות.
הבנקים למשכנתאות חוברים עם סוכנויות ביטוח שמבצעות עבורם ביטוחי משכנתא בחברות שונות, בלא כיסוי אחריות עבור צד שלישי – בהתאם להנחיית הרגולטור (המפקח על הביטוח).
ניתן לרכוש ביטוח משכנתא בסיוע חברות ביטוח ישירות או סוכני ביטוח הקשורים בהן.
בכלל חברות הביטוח בהן נמכרת פוליסת לביטוח משכנתא על-ידי סוכנים, ביטוח מסנה כולל כיסוי נזקים צד ג’ בגבול אחריות השווה ל-500,000 שקלים.
רצוי להגדיל את גבולות האחריות הללו.
לתשומת לבם של לוקחי המשכנתא: הבנק המלווה יחייב אתכם בביטוח המשועבד לאחר לקיחת המשכנתא בלבד.
למשך התקופה כולה שבין החתימה לבין מועד קבלת המשכנתא מהבנק, אתם חשופים לסיכון גדול במידה שאתם מעכבים את רכישת ביטוח המשכנתא והביטוחים החשובים האחרים.
נסו לדמיין מצב בו ימים אחדים לאחר חתימה על החוזה וטרם קבלת המשכנתא, הדירה נהרסת בשל שריפה מקצר חשמלי – מה שמביא אתכם למצב בו אין לכם כסף ואין לכם דירה (או מה שנקרא: אכלתם אותה חזק), או במקרה של מוות חלילה וחס של בן הזוג, בטרם בוטח בביטוח חיים.
זהו מצב בו נותר ראש משפחה אחד עליו יהיה לממן ולסלק את המשכנתא. אם היה ביטוח חיים, הרי שהוא היה מכסה את יתרת ההלוואה.
בהתאם לכל האמור לעיל, המלצתנו היא לרכוש את ביטוח החיים מיד עם החתימה על הסכם המכר.
אנו רואים שבנקים גדולים דואגים לבטח את עצמם אז בוודאי שעליכם, על אחת כמה וכמה, לדאוג להבטחת הנכס שנרכש על-ידם זה עתה, עוד טרם לקיחת המשכנתא.
לחצו כאן לפרטים אודות ביטוח מבנה