ביטוח חיים לאברכים – מפלגת ש”ס הצליחה לקדם תכנית שמעניקה ביטוח חיים לאברכים כאשר התשלום בעבור הפוליסה נלקח ברובו מהקצבה החודשית. משרד החינוך הוא הגוף האחראי לשלם את הקצבה החודשית לאברכים כך שהוא זה שנושא בעלות העיקרית של הביטוח החדש.
אברכים שיבטחו את עצמם בביטוח החיים יאפשרו לבני המשפחה שלהם לקבל פיצוי כספי של כחצי מיליון שקלים במקרה של מוות לא צפוי. בתקופה בה לרוב האברכים אכן יש משפחות עם ילדים הצורך בביטוח חיים לגיטימי לחלוטין. נציין שמשרד החינוך נדרש לממן את הביטוח מתוך התקציב הקיים למימון הישיבות והאברכים.
מחיר של ביטוח חיים לאברך – כמה זה עולה?
על פי התכנית פוליסת הביטוח לאברכים ממומנת ברובה מתוך הקצבה החודשית שניתנת לאברכים ממשרד החינוך (הקצבה שמועברת אל הישיבות). האברכים אינם משלמים בעצמם את דמי הביטוח אלא מקבלים את הקצבה החודשית שלהם לאחר שנלקחו ממנה כמה עשרות שקלים כדמי תשלום בעבור הפוליסה. ייתכן ובהמשך יידרשו האברכים לשלם גם כן דמי ביטוח מינימליים. נציין שמשרד החינוך מעביר קצבה לאברכים נשואים עם ילדים וגם לאברכים רווקים כאשר הקצבה אותה מקבלים הנשואים גבוהה יותר. תמיכה כלכלית חודשית ניתנת מהמדינה לאברכים ללא מגבלת זמן או גיל.
עלות של ביטוח חיים לאברכים אינה גבוהה (צפוי מחיר של כ-30 שקלים) בהשוואה להגנה שניתנת למשפחה במקרה של אסון. האברכים בחלקם אינם ממלאים תפקיד של מפרנס ראשי במשפחה אך בכל זאת כדאי שתהיה להם פוליסת ביטוח חיים. אין לרוב האברכים קרן פנסיה כך שללא יוזמת החוק המשפחות שלהם עתידות להישאר חסרות כל.
מאמרים נוספים:
כיצד ניתן לממש את הפוליסה?
במקרה מוות לא צפוי של אברך שמבוטח בפוליסה תקבל משפחתו סכום פיצוי של כחצי מיליון שקלים. סכום הפיצוי ישולם במתכונת של קצבה חודשית למשך 15 שנים. כך נוצר מצב בו המשפחה נהנית מתמיכה כלכלית במקרה של מוות לא צפוי. היוזמה להעניק ביטוח חיים לאוכלוסיה זו נותנת מענה למשפחות האברכים שנותרות לאחר מוות לא צפוי במצב כלכלי מורכב.
בשביל מה צריך ביטוח חיים לקהל האברכים?
כיום כאשר רוב האברכים אינם רוכשים ביטוח בריאות או ביטוח חיים פרטי ואינם זכאים לכיסוי במסגרת של תכנית פנסיה – נדרש פתרון להבטחת המשך קיים כלכלי ראוי לבני משפחותיהם במקרה של אסון. כאשר דמי הביטוח משולמים באופן אוטומטי מהקצבה האברכים אינם רשאים להחליט האם לבטח את עצמם או לא. פוליסת ביטוח אחידה ניתנת לכלל האברכים שמקבלים קצבה של משרד החינוך. כיום משפחות של אברכים שנפטרים נאלצות לבסס את הקיום שלהן על נדבות ותמיכת גמ”חים. היוזמה החדשה תאפשר למשפחה לקיים את עצמה בכבוד מבלי להוות נטל על המדינה.
מחלוקות על ביטוח החיים החדש
על אף שמדובר בצעד נכון מבחינה סוציאלית, היוזמה עוררה התנגדות ומחלוקות קשות. בקרב ההנהגה הדתית ההתנגדות הייתה בעיקר לשימוש בתקציב הקיים של הישיבות. משרד האוצר לא הסכים להוסיף תקציב נוסף למימון הביטוח והתעקש על שימוש בתקציב הקיים. התנגדות נוספת הייתה להכנסת הרגלים של ביטוח וחיסכון לחברה הדתית על פני שמירת התרבות הקיימת של גמילות חסדים.
ביטוח חיים לקהל זה ללא פנסיה
כיום כאשר החוק קובע חובת רכישת קרן פנסיה (או חיסכון ארוך טווח) בעבור כל עובד שכיר או עצמאי, נדרש פתרון גם בעבור האברכים שאינם עובדים. פוליסת הביטוח נועדה לתת מענה לאותם אברכים ולהבטיח את המשך הקיום של משפחתם ברמת חיים סבירה.
מחירים של ביטוח אברכים
כאמור, המדינה מחויבת להעביר חלק מהתקציב שמיועד לישיבות לטובת רכישת ביטוח. הסכום אותו המדינה מקדישה לכך נע סביב 150 שקלים בעוד סביר להניח שהאברך עצמו יידרש להוסיף סכום כסף נוסף מכיסו. המימון של הביטוח צפוי להתחלק בין המדינה לבין האברכים. הישיבות עתידות לקבל הצעות מחיר אטרקטיביות (מחירים זולים) מחברות הביטוח (30-40 שקלים לחודש לכל מבוטח) מאחר ומדובר באוכלוסייה שהיא ברובה צעירה ובריאה. חברות הביטוח שמחות למכור ביטוחי חיים לאוכלוסייה צעירה שאינה מהווה סיכון ביטוחי משמעותי.
למידע נוסף קראו גם על: השוואת ביטוחי בריאות