ביטוח צד ג

ביטוח צד ג – במאמר זה נלמד מעט אודות ההבדלים בין הסוגים השונים של ביטוחי רכב, קיימים שלושה סוגים עיקריים עליהם ניתן את הדעת בכתבה זו.

ביטוח חובה שכל נהג חייב לרכוש – כולל נהגי משאית, קטנוע, אופנוע ומכונית רגילה – זאת על-פי החוק.

זהו ביטוח המגן ומכסה מקרים של פגיעות נפשיות וגופניות וכל הגדרה שהיא של סבל וכאב של הנהג ואלו שנסעו איתו במהלך התאונה.

קשה להפחית בחשיבותו של ביטוח חובה לרחב, זאת כיוון שהוא מכסה עלות טיפולים שעשויה להגיע לכדי עשרות רבות ואולי מאות אלפי שקלים, למימון טיפולים רפואיים וטיפולים שיקומיים שונה.

ביטוח מקיף – ביטוח זה מכסה את הרכב עצמו בגין כל פגיעה, כדוגמת שריפה, נזקי טבע, גניבה, תאונה או מאורע לא נעים אחר שאירע לרכב.

במקרים בהם נפגע הרכב עד כדי יציאה מכלל שימוש (טוטאל לוס), או נגנב חלילה – המבוטח מקבל עלות מלאה או חלקית של הרכב מחברת הביטוח – בהתאם לתנאים עליהם חתם המבוטח.

חברה רצינית ומקצועית דואגת באופן כמעט מיידי לרכב חלופי שיגיע לבעלי הרכב, וכן לתשלום זריז עבור הגניבה או הנזק.

לפיכך, ישנה חשיבות בבחינה קפדנית של חברת הביטוח איתם תיכנסו להתקשרות לתקופה הקרובה או הרחוקה.

ביטוח צד ג לרכב

ביטוח רכב – ביטוח צד ג’ הוא שם שמסגיר את מהותו: זהו ביטוח שנועד לכסות פגיעה כלשהי ברכוש של אחר הקשור בתאונה.

עם קרות תאונה, ולאחר שאשמת הרכב המבוטח הוכחה – משלמת חברת הביטוח את הנזק שאירע לצד הנפגע.

על מי לבטח את הרכב בביטוח צד ג’ ועל מי לא?

בעל רכב שאינו משלם ומבטח את רכבו בביטוח מקיף, שכולל בו גם ביטוח זה.

בעל רכב ישן בשווי שאינו גבוה והחשש שלו משריפה, פריצה, שוד או נזק אחר לרכב אינו גדול במיוחד, משלם ביטוח זה – זול וקל  משמעותית מביטוח מקיף.

ביטוח רכב צד ג – למה לי לשלם?

זוהי אכן שאלת מיליון הדולר: האם זה כדאי בכלל? במקרה שאין בכוונתכם לבטח את הרכב בביטוח מקיף מאותן סיבות שצוינו מעלה, הרי שרצוי שתבטחו את רכבכם בביטוח זה לפחות, זאת בנוסף לביטוח חובה, במטרה למנוע מצב בו תשלמו הרבה כסף לפיצוי וכיסוי נזקי רכב ממעורבות בתאונה שבה הוכחה אשמתכם.

תיקון פגוש מעוך או חלון סדוק עשוי לעלות לכם לעיתים במחיר גבוה יותר ממחיר הרכב (וככל שאינכם מבוטחים בביטוח מקיף כזה, הרי שלרוב זהו המצב).

לצערנו קיימים לא מעט מקרים בהם נהגים מאבדים שליטה על הרכב ומזיקים לרכוש ציבורי כדוגמת עמודי תאורה, גדרות וכו’.

אלו מקרים בהם הרשות המקומית תתבע את הוצאות תיקון הנזק מהנהג הפוגע.

גם במקרים כמו אלו יסייע ביטוח צד ג’ בכיסוי עלות התיקון, באופן בו הנהג הפוגע לא יצטרך לשאת בהוצאה גדולה הכרוכה בתיקון רכוש ציבורי, כעמוד תאורה.

במעמד רכישה של ביטוח צד ג’, חברת הביטוח מציינת בהסכם שבינה לבין המבוטח, שבמקרים כגון אלו שהוזכרו, תחול על המבוטח השתתפות עצמית.

נוהל זה של השתתפות עצמית נועד להבטיח שהנהג המבוטח יקפיד על נסיעה זהירה, שהרי במידה שחברת הביטוח היתה לוקחת חלק מלא במתן הפיצויים לתיקון הנזקים, הרי שחלק מהנהגים היו נוהגים בוודאי להקל ראש בפעולת הנהיגה.

לחצו כאן בחזרה לעמוד הראשי של האתר

תוכן עניינים

אילו סוגי ביטוח חיים קיימים

אילו סוגי ביטוח חיים קיימים?

אילו סוגי ביטוח חיים קיימים? ביטוח חיים הוא תחום חשוב בעולם הביטוחים בימינו אנו, הן עבור שכירים והן באופן פרטי, ללא קשר למקום העבודה. ניתן

ביטוח מקיף לרכב

ביטוח מקיף לרכב

ביטוח מקיף לרכב – כידוע, זוהי חובתו של כל בעל רכב לרכוש ביטוח חובה. עם זאת, קיימים ביטוחי רכב נוספים שלעיתים כדאי להוסיף, אחד מהם

ביטוח נכס להשקעה

ביטוח נכס להשקעה

ביטוח נכס להשקעה – אין דיירים ויש סכנות נכס נדל”ן יכול להפיק עבורנו תשואה ולהפוך להשקעה משתלמת. עם זאת, עלינו לוודא שאנחנו בוחרים נכון נכס

להמשך הודעת ווטסאפ מלאו פרטים!

קבל שיחת ייעוץ חינם!

מלא/י את הטופס מטה, וניצור איתך קשר בהקדם.