ביטוח לרכב חשמלי – כל המידע המקיף 2024

ביטוח לרכב חשמלי – ככל שמתפתחת הטכנולוגיה בעולם הרכב, הכל משתנה, עובר איזושהי אדפטציה, החל מחברות הביטוח, דלק, טעינה ועוד. בשנים האחרונות החלה כניסה של כלי רכב חשמליים שהביאו עמם שיקולים חדשים בתחום ביטוחי הרכבים בישראל.

השוק החדש של ביטוח רכב חשמלי מתפתח בתאוצה. חברות הביטוח מפתחות ומתאימות פוליסות מותאמות המתייחסות לצרכים הספציפיים וגם לסיכונים האפשריים בכל הנוגע לעניין רכבים חשמליים. נכון לשנת 2024, ישנה הערכה שאומרת כי 20% מהמכוניות החדשות הרשומות במדינת ישראל הינן חשמליות.
כלי הרכב החשמליים מציגים דרישות חדשות בשוק, במיוחד בכל הנוגע גם בסוללות ותשתיות הטעינה המיועדות להן. העלות הממוצעת עבור ביטוח לרכב חשמלי עשויה להשתנות מעת לעת בצורה משמעותית, כמובן בהתבסס על כמה פרמטרים הכוללים ביניהם את המותג ואת דגם הרכב, היסטוריית נהיגה של הבעלים ואיך אפשר לשכוח – הכיסוי הביטוחי שנבחר.

מה מכסה ביטוח רכב חשמלי? איך הוא שונה מביטוח רגיל?

ביטוח זה למעשה מכסים דברים רבים כמו בביטוח רכב רגיל, כמו למשל פגיעות, גניבה ואף חבות צד שלישי. יחד עם זאת, קיימים מספר הבדלים עיקריים בעקבות אותם מאפיינים ייחודיים של רכבים חשמליים. ראשית, ביטוח רכב חשמלי במרבית המקרים כולל בתוכו כיסוי עבור המצבר, שהוא החלק היקר ביותר של מכונית חשמלית. החלפה של סוללה עשויה לעלות לפעמים גם מעל ל-20,000 ש”ח, מה שבעצם הופך את הביטוח הזה לחשוב מאוד.

דבר שני, פוליסות ביטוח לרכב חשמלי עשויות להציע כיסוי עבור נזקים ו/או גניבה של ציוד טעינה. ביטוח עמדות טעינה הופך לדבר מאוד נפוץ ככל שיותר בעלי רכבים חשמליים מתקינים את עמדות הטעינה בביתם. המבטחים עשויים לכסות את העלויות של התיקון ו/או החלפה של עמדת טעינה ביתית במידה והיא ניזוקה מאירועים מסויימים, כמו למשל שריפה, ונדליזם ו/או תקריות הקשורות למפגעי מזג האוויר למשל. בנוסף לכך, חלק מהמבטחים מספקים גם סיוע ספציפי המותאם עבור הצרכים של רכבים חשמליים, כמו למשל גרירה לעמדת הטעינה הקרובה במידה ונגמר המצבר. 

ביטוח רכב חשמלי

יתרונות רכבים חשמליים

תלות בדלק

הרכבים החשמליים אינם תלויים בדלק, אלא בחשמל, לכן אין לרכבים אלו כל תלות בתחנות דלק. הטענה של אנרגיה חשמלית לרכב חשמלי עולה פחות מאשר תדלוק של רכב בבנזין עבור נסיעה של אותו המרחק. במידה והתקנתם בביתכם עמדת טעינה חשמלית עבור הרכב שלכם, עלות הטעינה יהיה בהתאם לתעריף החשמל. במילים אחרות, חשמל הרבה יותר זול מבנזין.

שמירה על הסביבה

בניגוד לכלי רכב אחרים, רכבים חשמליים אינם פולטים מהאגזוז, דבר אשר מסייע בשיפור האיכות של האוויר, פחות זיהום.

עלויות תחזוקה זולות יותר

יש פחות מערכות מורכבות, פחות רכיבים ברכב שעשויים להתקלקל באיזשהו שלב, לכן הביקורים במוסך יהיו מצומצמים יותר.

ביטוח רכב בהתאמה

גם חברות הביטוח בארץ נהרו לבצע אדפטציה בהתאם לכניסת הרכבים החשמליים למדינת ישראל. הביטוח של החשמליות מתבסס ברובו על ביטוח מקיף לרכב לצד מספר תוספות המשתנות בין חברות הביטוח, למשל שירותי גרירה, ניידת שירות ועוד.

כמה עולה ביטוח לרכב חשמלי?

עלות הביטוח עבור רכבים חשמליים עשויה להיות מושפעת ממספר גורמים, כאשר הערך של הרכב משחק כאן תפקיד מאוד משמעותי. דגמים שעלותם גבוהה, כמו למשל טסלה, עשויים להיות עם פרמיות יותר גבוהות בעקבות העלות של החלקים ועלות התיקון שלהם. גורם חשוב נוסף הוא קיבולת הסוללה ובריאות הסוללה – המבטחים רשאים להתאים את הפרמיות בהתאם למצבה של הסוללה ולגיל שלה, בהתחשב בעלות הפוטנציאלית של החלפתה. כמו כן, גם פרופיל נהג הרכב, גיל הנהג, היסטוריית הנהיגה ותדירות השימוש ברכב, גם אלו משפיעים על הפרמיה.

חברות הביטוח עשויות להציע תעריפים יותר נמוכים עבור נהגים בעלי רקורד נהיגה נקי, או עבור נהגים שנוסעים בתדירות יותר נמוכה, משום שהדבר עשוי להפחית את הסיכון לתאונת דרכים.

מאמרים נוספים

ביטוח עמדת טעינה לרכב חשמלי

עמדת טעינה לרכב חשמלי (EV) עם הזמן הופכת להיות פופולרית ונפוצה יותר ויותר במדינת ישראל. ככל שהתשתית עבור רכבים חשמליים מתרחבת יותר ויותר, כך גם עולה הצורך עבור ביטוח לרכב חשמלי מקיף על מנת להגן על המשתמשים ועל עמדות הטעינה. ביטוח עמדת טעינה לרוב כולל בתוכו מספר תחומים על מנת להפחית את הסיכונים הכרוכים בשימוש –

  • ביטוח רכוש המכסה נזקים פיזיים לתשתית של עמדת הטעיינה, כמו למשל הכבלים, עמדת הטעינה ויתר הציוד הנלווה.
  • סכנות כמו למשל ונדליזן, שריפה, גניבה ואף אסונות טבע.
  • אחריות מפני תביעות ביטוח רכב העשויות לנבוע בשל פגיעות גוף או נזקי רכוש העשויים להתרחש בשטחה של עמדת הטעינה, כמו למשל תאונות בהן מעורבים הולכי רגל ו/או כלי רכב.

ביטוח מקיף לרכב חשמלי

ביטוח מקיף לרכב חשמלי דומה מאוד בהרבה מובנים לביטוח המקיף של רכב רגיל, אך יחד עם זאת ישנם מספר הבדלים שצריך להיות מודעים אליהם. אלו הם הכיסויים העיקריים:

  • צד ג’ – הביטוח הנ”ל מכסה נזקים אשר נגרמו לאנשים ו/או נגרמו לרכוש כתוצאה מהתרחשות של תאונה בה הרכב המבוטח היה מעורב.
  •  ביטוח המכסה את הרכב במקרים של גניבה.
  • ביטוח המכסה נזקים שנגרמו לרכב כתוצאה מתאונת דרכים, בין אם עם רכב אחר, עצם דומם ו/או התהפכות הרכב.

כמה עולה ביטוח מקיף לרכב חשמלי?

עלויות הביטוח מקיף עבור רכבים חשמליים בישראל, נכון לשנת 2024, עשויות להשתנות מעת לעת באופן משמעותי והן תלויות במספר גורמים, כמו למשל סוג הרכב, דגם הרכב, גיל הנהג, ותק נהיגה, היסטוריית תאונות, אזור מגורים וחברת הביטוח. לכן, קשה לספק תשובה חד משמעית עבור העלות של הביטוח המקיף עבור רכבים חשמליים.

יחד עם זאת, ניתן להציג עלויות משוערות –

סוג רכב חשמלי טווח מחירים שנתי (₪)
רכב חשמלי קטן (עד 150,000 ₪) 4,000 – 6,000
רכב חשמלי בינוני (150,000 – 250,000 ₪) 5,000 – 7,500
רכב חשמלי יוקרתי (מעל 250,000 ₪) 6,000 – 9,000

יש לציין כי אין להסתמך בלעדית על המחירים המוצגים בטבלה, מדובר בנתונים משוערים בלבד – העלות עשויה להשתנות בין חברות הביטוח, כלומר, העלות עשויה להיות גבוהה יותר או נמוכה יותר.

ביטוח זול לרכב חשמלי

מצד אחד, מאז כניסת הרכבים החשמליים לישראל, עלות ביטוח לרכב חשמלי עשוי להיות עסק קצת יקר מאשר רכב רגיל. מצד שני, ישנן מספר דרכים למציאה של ביטוח זול לרכב חשמלי –

  • השוואת מחירים – זה בין הצעדים החשובים ביותר והראשוניים שצריכים להתבצע לקראת בחירת חברת ביטוח עבור כל סוג של רכב, בין אם רגיל, היברידי או חשמלי, מסחרי או פרטי. לאחר שתיצרו טבלת השוואה בין החברות יהיה לכם הרבה יותר פשוט להסתכל על התמורה המלאה של מה המקסימום שתוכלו לקבל עבור מינימום מחיר. אל תשכחו לבדוק את כל הכיסויים בפוליסה, מה היא מציעה, גובה ההשתתפות העצמית וגם פרמיית ביטוח.
  • מערכות בטיחות – מומלץ להתקין ברכבכם מערכות בטיחות כמו למשל מנגנון נעילה, אזעקה, מצלמה – אלו דברים שעשויים להפחית את עלות הביטוח שתקבלו.
  • השתתפות עצמית גבוהה – אל תפחדו לקחת השתתפות עצמית גבוהה יותר. מדובר בסכום אותו תצטרכו לשלם במידה ויש מקרה של תביעה. ככל שגובה ההשתתפות העצמית יותר גבוה, הרי שפרמיית הביטוח תהיה נמוכה יותר. יחד עם זאת, יש לציין שמומלץ לבחור בגובה השתתפות שתוכלו לעמוד בה.

ביטוח נהג חדש לרכב חשמלי

בדומה לביטוח נהג חדש לרכב רגיל, מדובר בביטוחים די דומים בהרבה מובנים. יחד עם זאת ישנם מספר הבדלים שיש להכיר.

מבחינת עלות הביטוח, במרבית המקרים עלותו של נהג חדש תהיה גבוהה יותר מאשר ביטוח לרכב רגיל, משום שמדובר ברכבים הרבה יותר יקרים וגם התיקון יקר. מבחינת כיסויים, רצוי ואף מומלץ לבדוק שאכן מכסה הביטוח הרלוונטי את כלל הסיכונים בכל הנוגע לנהג חדש, כמו למשל נזקי צד ג’, תאונת דרכים, ונדליזם, נזקי גוף ועוד. מבחינת השתתפות עצמית, ככל הנראה נהגים חדשים ישלמו יותר מאשר נהגים שהם יותר ותיקים.

כמו כן, יתכן שחברות הביטוח יציגו מספר סייגים ו/או מגבלות עבור הנהגים החדשים הנוסעים ברכבים חשמליים, כמו למשל מעקב של קילומטראז’, מגביל מהירות ועוד.

מה עליכם לבדוק בעת בחירת חברת ביטוח לרכב חשמלי?

בעת בחירה של ספק הביטוח הבא שלכם, חשוב מאוד לקחת בחשבון מספר גורמים על מנת להבטיח שתהיו מכוסים ככל הניתן ובצורה ראויה. מומלץ לחפש מבטחים בעלי ניסיון עם רכבים חשמליים, המציעים כיסויים ייעודיים, כמו למשל ביטוח מצבר ועמדת טעינה. חברות כמו למשל מגדל, הפניקס, הראל ואיילון, ידועות במדיניות EV המקיפה שלהן עבור רכבים חשמליים. 

כמו כן, רצוי ואף מומלץ לבצע השוואות בין החברות, לקרוא ביקורות של לקוחות על מנת שניתן יהיה לאמוד את האיכות של השירות ואף את קלות הטיפול בתביעות למשל. השוואת ביטוח רכב תסייע לכם לאתר את הכיסוי הטוב ביותר עבורכם ועבור הצרכים שלכם במחירים טובים. תמיד רצוי לבדוק מה כולל הכיסוי, במיוחד עבור רכיבים כמו למשל מערכות אלקטרוניות או סוללות, העשויים להיות יקרים להחלפה או תיקון.

שוקלים לעשות ביטוח לרכב החשמלי שלכם? באתר תן-לי תוכלו למצוא מידע מקיף עבור האפשרויות לצד ביצוע השוואות בשוק. בעזרת תן-לי ניתן לבחון דרכי השוואה בין חברות הביטוח, מה צריך לבדוק, לאילו דברים צריך לשים לב היטב, נקודות למחשבה ובדיקת טווחי עלויות. אל תחכו שיהיה מאוחר מדי, וודאו שהרכב שלכם מוגן עם הכיסוי הטוב ביותר!

***הערה חשובה: אין להסתמך על כל הנאמר במאמר זה בלבד, אין להסתמך על המחירים המופיעים [טבלת המחירים אינה מדוייקת והיא מציגה טווח עלויות שעשוי להשתנות בין חברות הביטוח מעת לעת בהתאם לפרמטרים הרלוונטיים].

תוכן עניינים

להמשך הודעת ווטסאפ מלאו פרטים!

קבל שיחת ייעוץ חינם!

מלא/י את הטופס מטה, וניצור איתך קשר בהקדם.