תביעת ביטוח רכב – בכל הנוגע לעניין תביעת ביטוח רכב בישראל, הגשת התביעה עשויה לפעמים להיות דבר מרתיע. בין אם מדובר בתביעה סטנדרטית ובין אם מדובר במקרים ספציפיים יותר, כמו למשל תביעת ביטוח רכב נזקי גוף או צד ג’, ההבנה של התהליך עשויה להיות דבר מכריע.
בשנים האחרונות נרשמה עלייה בשיעורי תביעות ביטוח רכב, כאשר חברות ביטוח כמו למשל מנורה מבטחים, הראל, מגדל, הפניקס ואיילון מתמודדות עם היקף גדול של מקרים שרק הולך וגדל עם הזמן. על פי הסטטיסטיקה, נראה לפחות 70% מבעלי הרכב עשויים להגיש תביעה כזו או אחרת לאורך החיים, תוך מתן שימת דגש על הרלוונטיות של חשיבות הכרת שלבי התביעה.
לעיתים, גורם העלות משתנה מעת לעת באופן משמעותי, כאשר השוואת ביטוח של הגשת תביעת ביטוח עשויה להציג תמונה בה הפרמיה השנתית יכולה להיות בטווח של בין 1,800-3,000 ש”ח, כמובן בהתאם למספר גורמים, כמו למשל סוג הרכב, היסטוריית הנהג על הכביש וההיקף של הכיסוי הביטוחי. אז מה בעצם אתם כבעלי רכב בישראל צריכים לדעת בעניין השלבים להגשת התביעה?
שלבים להגשת תביעת ביטוח רכב
תהליך של הגשת תביעת ביטוח רכב מתחיל מיד לאחר קרות האירוע בפועל. לאחר קרות האירוע, רצוי מאוד לשמור על קור רוח, למרות שהרגעים שלאחר מכן עשויים להיות מאתגרים.
בידקו את ביטחונכם ואת ביטחון הסובבים
קודם כל בידקו שכלל המעורבים באירוע בטוחים ובמצב טוב. במידה וחלילה מישהו נפגע / נפצע, צרו קשר עם שירותי החירום הרלוונטיים, כמו למשל אמבולנס במידת הנדרש, עם המשטרה במידה ויש חסימות כביש משמעותיות וגורמים רלוונטיים אחרים.
תיעוד זירת האירוע
עליכם לאסוף כמה שיותר עדויות וראיות ככל הניתן מזירת קרות האירוע. הראיות כוללות בין היתר צילומים של הנזק, של הזירה עצמה, פרטי התקשרות של עדים במקום האירוע, פרטים של כלי רכב המעורבים בדרך זו או אחרת באירוע. קחו בחשבון שלאורך הגשת התביעה, חברת הביטוח עשויה לבקש מכם את המידע הנ”ל על מנת לקבוע את סכום הפיצויים. התיעוד עשוי להיות בעל ערך רב.
אל תשכחו להחליף פרטים
חשוב בין היתר גם לאסוף מידע ופרטי יצירת קשר ופרטי ביטוח עם הנהגים האחרים המעורבים בדרך זו או אחרת בתאונת הדרכים – חשוב להקפיד לקחת שם מלא, מספר טלפון, מספר לוחית רישוי ואף פרטי ביטוח.
צרו קשר עם חברת הביטוח שלכם
לאחר שתיעדתם את זירת התאונה, השלב הבא הוא יצירת קשר עם סוכן הביטוח שלכם או עם חברת הביטוח הרלוונטית בה הנכם מבוטחים על מנת לדווח על האירוע. כאשר אתם מגישים תביעת ביטוח רכב, אלו הם הפרטים שככל הנראה תידרשו לספק –
- פוליסת הביטוח שלכם
- פרטים מלאים ככל הניתן אודות התאונה: תאריך קרות התאונה, שעה ומיקום
- תיאור המקרה שהתרחש
- פרטים מלאים של עדים בתאונה ומעורבים בה
- כל פרט אחר שברשותכם שעשוי להיות רלוונטי בעניין האירוע
מה השלב הבא?
במרבית המקרים, לאחר שהוגשה התביעה, תתחיל חברת הביטוח בבדיקה והערכה הכרוכה לרוב בבדיקת הנזק של הרכב שלכם על ידי מוסך המאושר על ידי חברת הביטוח הרלוונטית. בהתאם לפוליסת הביטוח שלכם, ייתכן ותהיה לכם את האפשרות לבחור במוסך שתעדיפו.
מה קורה לגבי תביעות ביטוח רכב מקוונות?
במידה ואתם בוחרים להגיש את התביעה שלכם בצורה מקוונת, עליכם להבין מהו הנושא הרלוונטי שבגינו אתם מגישים את התביעה, למשל בגין נזקי גוף, בעקבות תאונת דרכים ברכב פרטי או ברכב שאינו פרטי, תביעה של צד ג’, תביעה בגין רכב שנגנב ולא נמצא ועוד.
לאחר מכן יש להמשיך לשלב הבא בו ממלאים את הטופס הרלוונטי עבור התביעה לצד צירוף כלל הראיות שברשותכם ויתר מסמכים אחרים שברשותכם. באופן כללי, בצורה מקוונת כמעט בכל החברות התהליך זהה. השוני הוא בטפסים שעשויות חברות הביטוח לבקש.
מאמרים נוספים
אופן הטיפול בתביעה על ידי חברות הביטוח בישראל
לאחר שמתבצע הדיווח הראשוני שלכם לחברת הביטוח הרלוונטית, חברת הביטוח תבדוק את כלל הפרטים שנמסרו ובהתאם לכך היא עשויה אף לבקש תיעודים נוספים, כמו למשל דו”ח משטרתי מפורט, תיעוד רפואי כזה או אחר במידה והיו נזקי גוף למשל. בחינת התביעה למעשה כרוכה בהערכה של עורך תביעות אשר מעריך את הנזק לצורך קביעה של סכום הפיצוי.
תהליך זה, עשוי לכלול בין היתר גם בדיקה של הרכב באחד מהמוסכים המאושרים של חברת הביטוח. עבור תביעות ביטוח רכב חובה, המכסים נזקים גם עבור צדדים אחרים, השופט יעריך את היבטי החבות של התאונה. כמו כן, במידה ובתאונה זו היו מעורבים גורמים אחרים אשר ימצאו אשמים, הרי שישנה אפשרות בה חברת הביטוח שלהם תהיה האחראית עבור כיסוי הנזקים. במקרים כאלה, חברת הביטוח שלכם עשויה לתאם עם חברת הביטוח המבטחת של הצד השני על מנת ליישב את התביעה.
משך הזמן עבור הטיפול בתביעה עשוי להשתנות, אך בדרך כלל במרבית המקרים תתקבל פשרה תוך מספר שבועות – זאת כאשר המידע וכל התיעוד הנדרש שנמסר אכן מדויק ומלא.
בצעו מעקב אחר התביעה
לאורך כל תהליך התביעה, חשוב מאוד להיות במעקב אחר התביעה ומעת לעת לבדוק מול חברת הביטוח שלכם מה הסטאטוס של התקדמות התביעה. במידה ואתם נתקלים בעיכובים ו/או בעיות כאלו ואחרות, אל תהססו לפנות לקבלת סיוע מול חברת הביטוח שלכם.
מהן עלויות הגשת תביעת ביטוח רכב?
ישנם מגוון שיקולים בכל הנוגע בעניין תביעות ביטוח רכב בישראל, המשפיעים על העלויות ועל הפיצויים המתקבלים. דבר ראשון, על התובע לשלם את דמי ההשתתפות העצמית, כאשר סכום ההשתתפות העצמית עשוי לנוע בטווח שבין 500-1,500 שקלים, כמובן, בהתאם לתנאי פוליסת הביטוח שלכם. כמו כן, במידה ומוערך הנזק תחת רף מסוים, כמו למשל 5,000 שקלים, הרי שרשאי המבטח לראות אותו מתחת לערך התיקון הכלכלי, וכאלטרנטיבה חלופית להציע הסדר של תשלום במזומן.
עבור אלו המחפשים אפשרויות זולות יותר, חשוב מאוד לבצע השוואות בין הצעות ביטוח באמצעות השוואות ביטוח העשויות לסייע בהפחתה באופן משמעותי את הפרמיות השנתיות.
מה קורה בפגיעה על ידי צד ג’?
ישנם מצבים בהם נפגע הרכב על ידי גורם צד ג’ שלא בהכרח באשמתם. במקרים כאלה, יש לפנות לביטוח של גורם צד ג’, כלומר של הרכב הפוגע. גם כאן, עליכם להחליף פרטים רלוונטיים, כמו למשל תעודת זהות, כתובת מגורים, מספר רישוי, רישיון רכב, סוג רכב, האם מדובר ברכב מסחרי? האם מדובר ברכב פרטי? פרטים מלאים של הביטוח – שימו לב, לא תמיד פרטי הביטוח זהים לפרטי הנהג הפוגע. כמובן, לא לשכוח גם כאן לצלם את זירת התאונה ואת הרכבים שנפגעו.
איך אפשר לקבל את ההסדר הטוב ביותר?
מומלץ לגשת לאחד מהמוסכים הנמצאים בהסדר עם הביטוח שלכם, לאחר קרות התאונה, זאת על מנת לשלם השתתפות עצמית נמוכה ככל הניתן במרבית המקרים, ולצד זה גם לקבל פיצוי יחסית גבוה. את המוסכים הנמצאים בהסדר עם הביטוח ניתן למצוא לרוב באתר החברה, או לחילופין לבדוק טלפונית עם אחד מנציגי החברה.
בעולם המורכב של תביעות ביטוח, ניתן לפשט את התהליכים על ידי שימוש במידע הרלוונטי והבנה של התהליך כנדרש. אנחנו בתן-לי מספקים עבורכם מידע מקצועי שיוכל לסייע לכם לנהל את הביטוח שלכם עם כל המידע הנדרש ללא מאמץ. בין אם אתם עוסקים בעניין תביעת ביטוח רכב נזקי גוף, תביעת ביטוח רכב צד ג’, ובין אם אתם מחפשים את פתרונות הביטוח הכי זול והכי מתאים עבורכם, אנחנו כאן עם כל המידע הנדרש על מנת לסייע לכם בכל שלב.
מה צריך להגיש במקרים של נזקי גוף כתוצאה מתאונה?
- טופס תביעה של ביטוח רכב
- דו”ח משטרתי מלא במידה ויש
- במידה ונפגעתם יש לצרף תיעוד רפואי
- במידה ובוצע פינוי על ידי מד”א, יש לצרף את הדו”ח פינוי
- פרטי רישיון רכב ונהיגה
- צילום של תעודת הזהות
- תיעוד מקיף של זירת התאונה ופרטים של המעורבים
הגשת ערעור על תביעות ביטוח רכב
לא תמיד קל להתמודד מול הביטוח, זאת משום שיש אינטרסים מנוגדים כאשר הביטוח מנסה להוציא כמה שפחות ואילו מנגד התובע מנסה להוציא את מירב הפיצויים האפשריים. חלק מהדברים שניתן לעשות במידה וחברת הביטוח דחתה את תביעתכם הינם ניסיון להגיע לפשרה, הגשה של ערעור, רצוי ואף מומלץ להסתייע בגורם מומחה שיוכל לסייע לכם בתהליך. במקרים מסויימים אפילו ניתן גם לפנות לבית המשפט. אבל לפני הכל, עליכם להבין את הסיבה שבגינה תביעתכם נדחתה על מנת שתוכלו להבין את הבסיס שאיתו תיגשו לערעור.
עליכם לדעת שפניה לבית המשפט עשויה לכרוך עלויות נוספות גדולות יותר, לכן זוהי האפשרות הכי פחות מועדפת.
מה עושים אם התביעה נדחתה?
חשוב שתעמדו על שלכם ותבקשו מכתב דחייה מהביטוח שלכם במידה ותביעתכם נדחתה. עליה להעביר אליכם מסמך בו כתוב בצורה ברורה אודות הסיבות שבגינן נדחתה התביעה שלכם תוך 30 ימים מהרגע שבו קיבלה את התביעה.
דוגמאות למקרים נוספים העשויים להוביל לדחיית התביעה
- מצבים בהם לא מצרפים מסמכים רלוונטיים לתביעה.
- כאשר יש מצב של חוסר אחידות ו/או אי דיוקים בתיאור האירוע
- לעיתים כאשר נוקבים בסכום הרצוי של הפיצוי, חברת הביטוח עשויה לדחות את התביעה
***הערה חשובה: אין להסתמך על כל הנאמר במאמר זה בלבד, יש להתייעץ עם סוכני הביטוח שלכם או לחילופין עם גורמים רלוונטיים אחרים בכל הנוגע לעניין תביעת ביטוח רכב שלאחר תאונת דרכים.