תביעת ביטוח רכב לאחר תאונה – איך מתמודדים?

נהיגה אחרי תאונת דרכים עשויה להיות דבר מלחיץ, במיוחד כאשר מדובר בכל הנוגע לטיפול בתביעות ביטוח. במדינת ישראל, בה תאונות דרכים ותביעות ביטוח אינה דבר נדיר במיוחד (לצערנו), הבנת התהליך חשובה מאוד.

מדי שנה מתרחשות אלפי תאונות דרכים, המובילות לכמות משמעותית של תביעות ביטוח. בהתאם לנתונים סטטיסטיים עדכניים, נמצא כי בשנת 2023 למשל, כ-15% מבעלי הרכב הגישו תביעה בגין נזקי גוף. כאשר יודעים כיצד לפעול, בצורה הנכונה, נקיטת הצעדים יכולה להקל לא רק על התהליך עצמו, אלא גם להבטיח קבלת פיצוי הולם במרבית המקרים. בהמשך, נעמיק באופן הטיפול בהיבטים השונים של תאונות דרכים וגם תביעת ביטוח רכב, החל מחילופי מידע בין הנהגים ועד להפעלה של הביטוח שלכם, לצד הבנה של מתי עשוי להיות אפקטיבי יותר “לדלג” על תביעה בעקבות ההשפעות הפוטנציאליות מבחינת פרמיות עתידיות. 

איזה פרטים צריך להחליף בתאונה?

כאשר ישנה מעורבות בתאונת דרכים, איסוף המידע הנכון בזירת התאונה בעל חשיבות רבה מאוד – איזה פרטים צריך להחליף בתאונה? 

ראשית, יש להקפיד להחליף עם הנהג האחר פרטים אישיים, כולל שם מלא, פרטים ליצירת קשר, כתובת ופרטי ביטוח לצורך תביעות ביטוח רכב. כמו כן, רצוי ואף מומלץ לאסוף פרטים חיוניים נוספים, כמו למשל מידע על הרכב עצמו, כגון יצרן הרכב, דגם ומספר הרכב, פרטים על פוליסת הביטוח של הרכב, לרבות חברת הביטוח ומספר הפוליסה.

בנוסף לכך, פעמים רבות גם מומלץ לצלם את זירת התאונה, את כלי הרכב המעורבים בכך וגם כל נזק גלוי, פרטים אלו עשויים להיות קריטיים להמשך. במידה ויש עדים, מומלץ לקחת את פרטי ההתקשרות שלהם – כל הפרטים הללו עשויים לתמוך בטענתכם בכל הנוגע לעניין תביעות ביטוח רכב לאחר תאונה. 

זיכרו, ככל שהנתונים שאספתם בזירת התאונה יהיו מקיפים יותר, כך בדרך כלל תהליך תביעת הביטוח עשויה להיות חלקה יותר.

תאונה לרכב אדום

הפעלת ביטוח רכב לאחר תאונה

הפעלה של ביטוח רכב לאחר תאונת דרכים כרוכה במספר שלבים חשובים. דבר ראשון, מומלץ ליידע את חברת הביטוח שלכם או את סוכן הביטוח שלכם בהקדם האפשרי – בין אם מדובר בביטוח מונית, או ביטוח רכב פרטי, ההליך זהה. מרבית הפוליסות מחייבות לדווח על תאונת דרכים תוך מסגרת זמן מסויימת – בדרך כלל בין 24 שעות עד 48 שעות.

בעת הגשת תביעת ביטוח רכב, עליכם להיערך לכך שיש צורך לספק את כל המידע שנאסף בזירת התאונה, כמו למשל צילומי הזירה, פרטים של עדים, פרטי הרכב ופרטי הביטוח. המבטח רשאי לדרוש טופס תביעה מלא, עותק של דו”ח המשטרה במידה והוגש וכן גם כל תמונה ו/או מסמך שיכולים לבסס את התביעה שלכם. ישנם מקרים בהם מדובר בנזק משמעותי יותר, לכן, חברת הביטוח עשויה לבקש בהתאם גם בדיקה של הרכב. בהתאם לפוליסת הביטוח שלכם, ייתכן שגם יהיה צורך לשלם השתתפות עצמית, שהיא למעשה הסכום עליו אתם אחראיים לפני כניסת הכיסוי הביטוחי.

באופן כללי, מומלץ לוודא שיש לכם פוליסת ביטוח טובה שתתן מענה בדיוק למקרים כאלה (שלא נדע). בחירת פוליסת ביטוח נכונה יכולה להקל מאוד ולהפוך את תהליך תביעת ביטוח רכב לפשוט הרבה יותר ולהבטיח הגנה טובה יותר מבחינת הפרמיה העתידית וההשתתפות העצמית.

מתי כדאי להפעיל ביטוח רכב?

באופן כללי, לא תמיד כדאי לכם להפעיל את ביטוח הרכב שלכם, זה תלוי בכל מיני גורמים. אין הכרח שנזקים קטנים יצדיקו למשל את ההפעלה של פוליסת הביטוח שלכם. בידקו מה גובה ההשתתפות העצמית שלכם, האם יש מוסכים בהסדר הפוליסה שלכם הנכללים במסגרת זו, פרמיות עתידיות ועוד. אם לצורך העניין העלות הכוללת קרובה לעלות של ההשתתפות העצמית, אז למה בעצם להפעיל את הביטוח? עדיף שלא. 

במקרים בהם מדובר על גניבת רכב, תאונה עם נפגעים, תאונה עם מעורבים צד ג’, תאונה עם נזקי רכוש, טוטאל-לוס למשל, אלו הם מקרים בהם כן רצוי ואפילו מומלץ להפעיל את הביטוח שלכם.

מה עושים במקרה של תאונה קלה?

במקרים של תאונת דרכים קלה, דבר ראשון תיקחו אוויר, תנשמו, תאונת דרכים יכולה להיות דבר מאוד מלחיץ וחשוב לשמור על קור רוח ולהירגע ככל שניתן. במידה ואין נזקי גוף כאלו ואחרים, מומלץ לצאת מהרכב ולנהל את האירוע לאחר שתרגעו ותיקחו כמה נשימות. שימו עליכם את הווסט הזוהר הנמצא בתא המטען של הרכב המיועד למקרים כאלו בדיוק על מנת להימנע מסיכונים מיותרים בכביש. כאשר לא ניתן להזיז את רכבכם, עליכם לשים גם את משולש האזהרה הנמצא ברכב. במידת הצורך, עליכם להזמין משטרה / מד”א / מכבי אש. 

האם תמיד כדאי לתבוע ביטוח לאחר תאונה קלה?

מדובר בהחלטה מעט מורכבת בכל הנוגע להגשה של תביעת ביטוח בגין תאונת דרכים קלה, משום שמצד אחד במידה ומדובר בנזק שהוא יחסית מזערי, ונמוך מהעלות של ההשתתפות העצמית, ייתכן ויהיה יותר חסכוני לשלם עצמאית. תביעת ביטוח רכב עשויה אף להוביל להגדלה של הפרמיות העתידיות, במיוחד אם בעבר הגשתם מספר תביעות בתקופה יחסית קצרה. מצד שני, אי דיווח על תאונת דרכים עשוי להיות סיכון במידה ויתעוררו סיבוכים בעתיד.

חשוב מאוד להעריך את העלות המיידית לצד העלות הפוטנציאלית העתידית ועליות הפרמיה. במרבית המקרים, אם העלות של התיקונים קרובה לעלות ההשתתפות העצמית (או נמוכה ממנה לצורך העניין), ובמידה ותוכלו לעמוד בהוצאות הנחוצות, ייתכן ותצטרכו להיות זהירים יותר שלא להפעיל את התביעה.

בדיקת תאונה לרכב

מאמרים נוספים

מה עליכם לעשות אם יש לכם תביעות ביטוח רכב מרובות?

עד לפני מספר שנים, במדינת ישראל לא מעט חברות ביטוח סירבו לבטח לקוחות שהגישו תביעות ביטוח רכב מרובות, כלומר יותר ממקרה אחד. כיום, ישנן 2-3 חברות המאפשרות 2 תביעות ביטוח ויותר. טיפול בעניין תביעת ביטוח רכב, בין אם תביעה יחידה ובין אם תביעות מרובות (במיוחד מרובות) עשוי להשפיע על הפרופיל הביטוחי שלכם ועשוי אף להוביל לפרמיות גבוהות יותר.

חשוב להבין שחברות הביטוח וסוכנים מעריכים סיכונים בהתבסס על היסטוריית התביעות שלכם. לכן, במידה והגשתם תביעות מרובות, במיוחד בתוך פרק זמן קצר יחסית, עשויות חברות הביטוח ו/או הסוכנים לראות אתכם כבעלי סיכון גבוה. אבל זה לא בהכרח אומר שאתם צריכים להימנע מהגשה של תביעה, יחד עם זאת חשוב להיות אסטרטגיים ולבצע חשיבה נכונה לגבי קבלת ההחלטה של מתי ואיך אתם מחליטים להגיש תביעת ביטוח רכב. ניתן להתייעץ עם יועץ ביטוח מקצועי שיוכל לספק לכם מידע בהתבסס על הנסיבות הספציפיות שלכם ולסייע בהתנהלות בעניין ההשפעות על הרשומה הביטוחית שלכם.

ביטוח רכב עם 2 תביעות

בעת רכישת פוליסת ביטוח מקיף לרכב, עליכם לדעת שתביעה של הביטוח של יותר מפעם אחת, עלות הפרמיה עשויה להתייקר ו/או עשוי לקרות מצב בו תסרב חברת הביטוח להמשיך לבטח אתכם. עליכם לשקול היטב את המקרים בהם הנכם מגישים תביעת ביטוח רכב, האם מדובר בתאונה קלה? האם מדובר בתאונה עם נזקי גוף? הרכבים עברו פגיעה קשה? מהי העלות אותה תצטרכו לשלם בהשתתפות העצמית? האם יותר משתלם לכם לשלם השתתפות עצמית או יותר משתלם לכם לשלם מכיסכם?

ביטוח רכב עם 3 תביעות

ישנם מקרים בהם תובעים כבר פעם אחת יותר מדי, דבר כזה עשוי לעלות לכם ביוקר. קחו בחשבון – ביטוח רכב עם 3 תביעות ומעלה הולך להיות הרבה יותר יקר בצורה משמעותית מאוד, יחד עם זאת אין הכרח שחברת הביטוח שלכם תרצה להמשיך ולבטח את הרכב שלכם במצב כזה. ככל שיתרבו תביעות הביטוח שלכם, סביר להניח שחברת הביטוח תכניס אתכם ל”רשימה השחורה” שלה.

כמה זמן אחרי תאונה אפשר לתבוע?

ניתן לתבוע עד 7 שנים לאחר תאונת הדרכים, החל מיום התאונה בפועל. מה שקצוב בזמן זה הגשת כתב התביעה למעשה, ולא התביעה עצמה, היא אינה מתיישנת.

 מה הקשר בין הונאה לתביעה?

פעמים רבות יש ניסיון לבצע הונאה בכל הנוגע לתביעות ביטוח – תאונות דרכים מאפשרות לאנשים את הזדמנות להגזים או לפברק פגיעות, פציעות ונזקים. כך למשל, ניתן לגרום לתאונת דרכים קלה להיראות אחרת, ולהגיש תביעה בגין פציעות משמעותיות יותר על מנת לקבל תשלום גדול יותר מהביטוח. הונאת ביטוח רכב היא פעולה שחברות הביטוח למיניהן נוקטות כנגדה הליכים בשיטות שונות על מנת לאתר ולמנוע אותן, כמו למשל חקירות, מעקבים, סטטיסטיקות וניתוח נתונים. אנשים המבצעים פעולת הונאה של חברות הביטוח עשויות לעמוד בפני השלכות קשות משפטיות חמורות, לרבות קנסות ומאסר בפועל, שכן, מדובר בעבירה פלילית חמורה.

 

במידה ולאחרונה הייתם מעורבים בתאונת דרכים, אבל אינכם בטוחים כיצד להמשיך בתביעות הביטוח, חברת תן-לי כאן על מנת לסייע לכם ככל הניתן. האתר שלנו מספק עבורכם את התמיכה והמאמרים המקיפים ביותר על מנת לסייע לכם בקבלת החלטה מושכלת יותר לצד השיקולים הרלוונטיים בכל הנוגע לתביעות ביטוח רכב.

 

***הערה חשובה: אין להסתמך על כל הנאמר במאמר זה בלבד, יש להתייעץ עם סוכני הביטוח או גורמים רלוונטיים אחרים בכל הנוגע לעניין תביעת ביטוח רכב לאחר תאונה.

תוכן עניינים

יועץ ביטוח בריאות בלתי תלוי

יועץ ביטוח בריאות בלתי תלוי

מיהו יועץ ביטוח בריאות בלתי תלוי? יועץ ביטוח בריאות בלתי תלוי הוא איש מקצוע שתפקידו להעניק ייעוץ בנושאי ביטוחי בריאות עבור חברות ואנשים פרטיים? מטרתו

פוליסת ביטוח פרטי

האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי

האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי – אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב מבוטחים היא “האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי?” הסיבה להתלבטות בנושא היא בגלל

להמשך הודעת ווטסאפ מלאו פרטים!

קבל שיחת ייעוץ חינם!

מלא/י את הטופס מטה, וניצור איתך קשר בהקדם.